Monday, 11 February 2013

anak ayah.

Assalamualaikum ;)

Tabiat aku dan Ain bila balik habiskan  cuti semester di rumah ; kami suka punggah kain baju dalam almari baju mak ayah. Aku akan cari dress vintage *wuuu, aku pakai dress, sila berdarah hidung korang*
Dulu aku suka cari jersi ayah. Beliau sangatlah banyak jersi woi, bikin jeles ni. Ayah den aktif bersukan ye kanak-kanak. Wakil itu, game ini, pertandingan itu, perlawanan ini. But it was when we were at Jelebu and Tapah back then. He's no longer being active in sports like those days. Beliau dah tinggalkan bola tampar which the most kind of sports that he'd been active in. Bola sepak pon ayah dah tak layan, tengok game kt tivi je haha. So memang tak hairan lah aku mewarisi sifat atlet beliau. *eh ?* 

aku nak cerita pasal baju sebenarnya, apesal bab sukan segala dah masuk ni? coz its related ! 

Malam tadi Ain pergi usha mana-mana jersi tshirt ayah kt dalam almari. Aizat pon ada sama. the conversations goes much like this: 

Ain/ Angah : Adik, baju yang ni ayah pakai lagi tak ?
Aizat : Tak.
Ain : Yelah tu,entah-entah hang tipu.
Aizat : Betul, orang tahu lah. orang kan anak ayah =.='

kahkah. lepas tu Ain balas balik "ceh, dah tu kitorang ni anak sapa?" 

Aizat kena bahan je dengan kami malam tu. 

Couldn't ask for more. spend the holiday with my siblings and watch our favorite movies.


p/s: to Angah, Kaklang, Anis & Aizat. Along loves you so very much. Thanks Mak & Ayah for giving me such a wonderful siblings. They're amazing, just like both of you ;)







7 comments:

  1. Charlie and the Chocolate Factory , one of my favorite movies of all time . :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. *high5* sama lah kita ame. Tim Burton's movies terbaik

      Delete
  2. itulah sebab heavennya berada di rumah. family <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa malas pulak nk balik shah alam ;(

      Delete
  3. anak anak...err..

    mohon belanja ceklet. nanti kite jumpa dekat ole-ole k

    ReplyDelete