Wednesday, 20 July 2016

in your dreams, aween.

Assalamualaikum, 

Whoaaaaaa ! I didn't expect my 2016 resolution will succeed. 

Azam untuk dapatkan flat belly berjaya, 

Perut aku dah tak bloated, kempis je......










Bila aku baring. 
HAHAHAHAHAHAHAHAHA !

Can someone please teach me how to control my eating habit, I munch like most of the time and I stop only when I want to sleep. 

Tuesday, 19 July 2016

muzik video



Termenung ku sendiri, 
memendam rindu tidak menentu
kasih suci murni yang kita bina 
hapus hancur oleh kata fitnah

Di pagi hari raya
hati sayu mengenang dirimu
Mudahnya kau menggantikan diriku
seolah cintaku tak bermakna

Apakah suratan Aidilfitri satu titik akhir
sekian lama bercinta 
kau tiada di hari mulia

Keampunan ku pohon
sekiranya aku yang berdosa
pulangkah ku menanti mu oh sayang
ku menunggu mu di hari raya

Hope still not too late to wish you Selamat Hari Raya !
And that's me pretending to shoot muzik video raya wakakakaka ;p

maaf ye.

Assalamualaikum,

So dlm previous entry aku ada mention pasal I got the new offer from other company. Benda tak best bila too many people kepochi asking you where's your new office, position apa bla bla bla. Tp thats normal lah, okay that part still boleh negotiate to share lah. BUT! ada yang to the extend where ada yang sanggup tanya :

"kalau stay sini gaji berapa?"
"RM2.5k ? RM2.6k? RM2.8k?

sebut every detail OMGGGGG THATS MY PRIVATE STUFF YOU DONT HAVE THE F***** RIGHT TO KNOW. if I wanna share, I sure tell one.

Lepas tu tanya

"kat sana nnt berapa company tu offer?"
RM3.2k? RM3.5k? RM3.8k?

Tapi nak tipu pon aku tak sampai hati. Bila dah terbongkar, aku sendiri yg tak sedap hati.

YA ALLAH.

Wednesday, 13 July 2016

comeback.

dah lama tak run, join marathon.

padahal azam tahun ni 1 month 1 marathon.

kena start balik ni. lama sangat rest due to knee injury lepas balik Jogja April lepas.




Tuesday, 12 July 2016

revenge.

Helaian mukasurat diselak satu persatu. Mencari nota kecil yang disisip dalam bukunya tempoh hari. Kepala yang tidak gatal digarunya. Melihatkan koleksi buku yang bersepah di atas lantai, seakan menambahkan lagi tekanannya.
Fikri telah membunuh teman wanitanya setahun yang lalu, akibat curang dan cemburu buta. Betul lah kata orang-orang tua, kalau terlalu cemburu akan membawa padah kepada sesuatu hubungan itu.
Namun seminggu yang lalu Fikri telah  terjumpa seorang gadis mirip teman wanita yang dibunuhnya. Setiap hari Fikri mengikuti gadis itu yang kebetulan bekerja berdekatan tempat Fikri bekerja sebagai Draughtman untuk syarikat minyak antarabangsa.
Tiga hari yang lalu, Fikri sengaja menjatuhkan lanyard beserta tag kepunyaannya dihadapan gadis itu. Pantas gadis itu mengambil lanyard Fikri dan memulangkannya. Sambil tersenyum, Fikri menghulurkan tangan sebelum menggenggam mesra tangan kanan gadis itu.
“terima kasih err..
“Myaa, nama saya Myaa”
“ok, thanks Myaa. Kalau tag ni hilang entah macam manalah I nak get access to my office. You working somewhere around here?”
“em yes, my office dekat building Malakoff tu. I did noticed you memang selalu makan dekat foodcourt ni kan?”
“Eh macam mana you tahu ni?”
“I selalu nampak you during lunchtime”
“I see. Okay Myaa thanks again yaa.
“No biggie, eh but I didn’t get your name”
“I’m Fikri”
“Ok Fikri, here’s my card. I know you would love to go for a drink to thank me kan”
“Absolutely, I’ll call you later ok.
“happy working Fikri”
Myaa tersenyum sinis sebaik saja Fikri berlalu pergi.
‘Aku Zira lah, yang kau cuba bunuh setahun yang dulu”, ujar Myaa dalam hati.



Lagu Revenga dari band SOAD dinyanyi perlahan.

bersambung....

Monday, 11 July 2016

you killed me, my love.



photo credit: google :)




Lariannya semakin perlahan. Nafas Azly semakin memberat. Kotak hadiah ditangan hampir terlepas dari pegangan, namun sempat dipeluk erat. Kotak bersazi sederhana itu tidak dibalut dengan kertas pembalut hadiah. Tanpa ada sebarang titipan nota ucapan mahupun reben merah dibahagian tepi kotak.
Langkah kakinya mati saat tiba di seleksi buku-buku sastera terbitan DBP. Namun kelibat orang yang dicarinya tiada. Tiba-tiba dia terdengar suara ketawa kecil perempuan yang diselang seli dengan suara garau lelaki tidak dikenali. Tiba dihadapan mereka berdua, Azly tersenyum kelat. Perempuan itu tersipu-sipu malu dan lelaki yg tidak dikenalinya itu pura-pura menyambung bacaan buku tulisan Pak Sako.
“maaf lambat beri hadiah harijadi, saya nak pastikan hadiah yang saya bagi ni istimewa dan tak boleh jumpa di mana-mana. Saya harap awak akan kenang sampai bila-bila”
“kenapa awak pucat sangat ni Azly?” Tanya Dhira.
“Nah, untuk awak. Selamat ulangtahun kelahiran. Selamat tinggal and happy reading, sayang” ujar Azly lantas berlalu pergi.
Dhira terpinga-pinga namun seakan sudah dapat mengagak akan ahdiah yg diterimanya. Azly sering kali menghadiahkan buku-buku sastera DBP dan ITMB kepadanya.  Sudah banyak koleksi kumpulan cerpen yang diterima dari Azly.

Kotak yang diterimanya sebentar tadi dibuka perlahan.  Seketul jantung yang masih berdenyut diatas sebuah buku itu yang terlihat membuatkan Dhira menjerit tidak keruan.  Dhira lari bertempiaran dan keluar dari perpustakaan awam, histeria dan tidak terkawal. 



Tajuk akhbar media arus perdana memaparkan kisah seorang wanita maut dilanggar lori. Dua ketul jantung yang dipercayai milik mangsa dan seoarng lelaki ditemui disebelah jasad wanita itu, masih berdenyut.