Monday, 1 August 2011

tercabar !

Assalamualaikum..

di pagi yg hening.seperti biasa ketukan di pintu rumah.
hurmm..budak2 tu da dtg..
si kakak relax je,,da biasa mai da kan..
si adik buat perangai..
menangis.melalak.sumpah ! sampai nampak anak tekak.
dok teriak sambil kaki menerajang pintu.
pagi hari sudah tak hening lagi.
dicemari bunyi yang menyakitkan hati.

o0oiii kanak-kanak..
mama korang pegi keja laa..
bukan nk bawak korang pegi playground main buaian !
mama pegi kejaaaaa !!
haish !
emak aku da tatau mcm mana lagi nk pujuk..
budak tu mengamuk sakan.
emak panggil aku..

o0oiii kanak-kanak..
*geramnya*
ini benar-benar menguji tahap keimanan di bulan posa.
sapa larat beb.
mencabar kesabaran yg mmg sedia kala berada di bawah paras normal.
aku pegi bancuh susu.
nah ! dia baling botol susu kt aku.
aku dukung,dia cakar muka aku..
ambooiiii..
OK FINE !
nangis la puas-puas.
biar takde suara esok datang konpem sunyi sepi..
hehehe..
stat sehari sebelum posa aritu laa buat perangai..
ado0oiiii..asal masuk umah je nangis
lemas laa.
so angah aku mulakan agenda
bawak dua orang budak tu keluar.
AMAN DUNIA ! muka pon ceria
hampeh,,nak dok kt luar sebenarnya.

*suspek utama kejadian*

*suspek bercita-cita tinggi*


nota kaki pakai selipar : jiran sekalian,,maaafkan rumah aku angkara kebisingan pagi yang merosakkan permulaan hari korang *senyum* 

8 comments:

  1. nasib la uma xde budak2..haha

    ReplyDelete
  2. Kimee : untunglaa..
    hurm,,hadap jelah budak 2 owg neyh..helping my mom /partime babysitter..
    well..awk kawen nnt pon ade budak2 okay ! haha

    ReplyDelete
  3. heheh blaja lah jge budak2,best ape layan dorg :)

    ReplyDelete
  4. budak kecik tu saje jek nak test mak cik dia sabar tak bulan posa ni...hahaha

    ReplyDelete
  5. rasa mcm dah komen...tp cam error..xpa komen lagi

    budak2 kecik tu saje jek nak test mak cik dia sabar tak time bulan pose...haha

    ReplyDelete
  6. buas2..nakal..biasa lah kanak2..hee

    ReplyDelete
  7. wow, hebat ah dia mampu angkat camera berat mcm tu. hehe

    ReplyDelete