Tuesday, 14 February 2012

SIJIL.



Assalamualaikum :) 

jangan aku sangka aku nk bicara pasal politik. 
no ! nehi ! never ! 
*ekceli aku belum mendaftar untuk mengundi*
UNDI ADALAH RAHSIA eh ??

********************************************************************


pada suatu hari,,sedang aku menonton MHI kt tb3..aku terdengar pasal pertandingan fotografi. amek remote,naikkan volume sampai tahap sedap didengar telinga..kehkeh pastu dengar dgn teliti. sebab memang da pasang niat nk join. once dia bagitau pasal laman web berkenaan,aku pon start cari info dan segala bagai.  pastu tgk koleksi-koleksi gambar dalam lappy ney. aku rasa ada laa beberapa yg menepati syarat pertandingan yakni bertemakan 1Malaysia. ape-ape jela yg related. godek punya godek. terjumpa laa 1 gambaq ney. ops,,bukan 1. aku hantar 2 penyertaan. kalo da free,, hang nk hantaq 10 pon takpa. aku hantar 2 saja. tak bajet nk menang pon. dia kata sapa yg sertai,dapat SIJIL. hehe. aku nk menatang tu je. Finally,,lama selepas itu keputusan keluar. they send via emel. oh btw, nk hantar karya pon through online ye. nama pemenang diumumkan. tadaaa ! top 10 semua senior photographer baq hang. sebab tgk depa punya ic number. mmg super senior laa. photo yg depa hantar pon mmg ohsem dan terbaekk. tapi aku bersyukur, sebab da ada pengalaman masuk contest photography and dapat SIJIL plak :) makaseh laa organizer ye. 


berikut adalah mangsa,,wakaka :





 ye,aku tahu gambar *ntahapehapenta* setakat gambar bendera kt stesen bus oldschool kt pekan Tapah :P hehe. serious oldskool gila stesen bas ney.




ney plak photo waktu aku Form5 dulu. see how malas i am ?? haha ! malas nk buat photoshoot lain. godek lappy,,jumpa ini pastu submit, yeay !
*konon-konon semangat 1 Malaysia laa tuh,,ngee ~ oh btw yg pakai baju putih tuh Mr.Tuyul (Zul Kapan) ingat tak ?? aku penah cerita pasal dia.
dari kiri : Wong,,Suresh,,Zul :)



p/s : oh,,result exam 22hb ney kuar. ketaq pala lutut da ney !
sapa-sapa blom dapat result, gudluck ! doakan aku jugak. tq
 

57 comments:

  1. kejap lg jadi otai la tu...haha

    ReplyDelete
  2. tima kasih sebab cakap gambar tu lawa..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakikat,,gambar tu sgt nice !
      welkam :)

      Delete
  3. pertandingan photography ttg ape ni?

    ReplyDelete
  4. ko dapat no brape pertandingan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon tak tahu,heh
      penyertaan 3ribu lebih.
      depa just umumkan top10 saja
      aku rasa aku dpt no 11 laa :P huhu

      Delete
  5. Replies
    1. oh,,makaseh :)
      gambo ke2 burok sgt ke ?? kehkeh

      Delete
  6. Replies
    1. keputusan da kuar pon.
      aku menanggung kekalahan :P hikhik

      Delete
  7. memang olskol la gmbr yg first tu...

    ReplyDelete
  8. Kalau kau letak muka aku. MEsti 1st tanpa dakwa-dakwi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke ?? aku rasa DISQUALIFIED terus ada laa :P

      Delete
  9. cool tu..


    #kalau ada lagi nak join2,roger2 la kita^^

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. mai tgn kosong ? kuih2 takde ? ahaks !

      Delete
  11. old skol giler...hahaha...
    gud luck ea ntuk result...

    t mcg2 aku bile result dh kua t...kite tukar2 la ea...

    ReplyDelete
  12. Semangat sgt kau kan? Merdeka lmbt lg.. Kahkahkah.. Tibe.. Weh, result mende kuar? SPM ke? Ape? Kau calon SPM?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wey,,aku da cukup umor okay !
      spm ? oh plisss wakaka

      Delete
  13. uik..mahalnya..pergi kampar 7 ringgit..bas apa ni? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon tak pasti,jarang aku pi kampar :P hehe

      Delete
  14. moga beroleh keputusan yang cemerlang..insyaallah..

    gambar yg pertama tu agak menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh makaseh :)

      *senyum sampai tinge ! *

      Delete
  15. alaaaa...msuk contest x ajak kte....
    hahaha
    nice pic..da memoriess~
    gd luck =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke :P next time kte ajak okay ^^
      trimas ! (0_<)v

      Delete
  16. beb, aku memang suka gmbr ala ala olskul mcm yg fes tu.. osem gile.. :)

    ReplyDelete
  17. err,,aku ohsem tak ? ngee !
    makaseh ooi ~

    ReplyDelete
  18. bagusnye! siap dapat sijil!

    tahniah!

    dill.

    ReplyDelete
  19. hai..baru lepas follow blog kamu..klau ada masa nnt singgah la blog saya..kalau sudi follow lg bagus..hehe boleh share cerita nnt (^_^)

    ReplyDelete
  20. Cun lah gambar tu,
    kemain siap dapat sijil lagi ea.

    Congrates! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo dpt wang ringgit lg masyuk :0 huhu

      Delete
  21. woah...ada geng ....sama dgn guwa ..dapat juga sijil tu...
    hahaha...nasiblah ada sijil..... tak rugi masuk walaupun saja2 je >_<

    ReplyDelete
  22. woahh siap dapat sijil lagiii

    tapi gamba oldschool tu mmg ohsem lahH!

    ReplyDelete
  23. tahniah!!

    btw, thanks komen blog... nanti jangan marah bedak sejuk pecah2... hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke ;p

      abes bedak sejuk mak pecah nyah ! haha
      makaseh :)

      Delete
  24. walaupun stesen bas buruk,tp aku tgk bendera macam baru..woih dapat sijil best tue..untung weh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bendera baru,,semangat ! hehe

      kalo dpt adiah duit ag masyukk ;p

      Delete
  25. yang india tu, nampak macam melayu sikit2.. (",)

    semoga berjaya di lain kali.. (",)

    p/s: kat mana nak tgk gambar2 yg menang? (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm Shah rukh khan kan ? hehe

      insyaALLAH :) makaseh..

      lupa daa nk tgk tang mana,,nnt sy bg link website tu okay (",)

      Delete
  26. sijil tu nanti gantung kat dinding rumah ye., hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blom print ag ;p haha
      nk buat size pintu laa ~~

      Delete
  27. goodluck utk sijil! bgtahu lah nanti. kekeke :P

    ReplyDelete
  28. waalaikumussalam. (jawab salam)

    wah, aku sukalah gambo oldskool tu. bendera kebangsaan dgn notis "no smoking". nais!

    *cubalagilainkali*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu sebab suka.
      dilarang merokok yep !

      *okaynntsayacubalagi* insyaALLAH :)

      Delete