Tuesday, 31 January 2012

teh 'O' kawan buku

stok cuti semester ! (novel kaa,,buku kaa..jgn lupa Al-Quran juga) ^^


Bismillahirrahmannirrahim..

Tiada yang lebih indah dari mengadap buku..
sambil menikmati kesedapan teh 0 panas.
oh cuti ! aku suka.

tapi aku tak suka bila 
minuman yang diawal tadi panas telah turun suhunya.
lagi tak tergemarkan bila aku masih dan sedang berusaha
menghabiskan pembacaan aksara-aksara rumi yang belum pon sampai ke penghujung muka surat bernombor,,
cecair kurang manis untuk anak tekak sudah habis aku hadamkan. 

*bancuh teh lagi sekali.panas-panas..



27 April - 6 Mei 2012 : Pesta Buku Antarabangsa PWTC
(besday aku 28 April so sedang molek laa kalau nk kasi adiah. aku nk buku !)
25 Mei- 3 Jun 2012 : Pesta Buku Read Malaysia @ Mid Valley
29 Jun - 7Julai 2012 : Pesta Buku Selangor



p/s : zaman kanak-kanak dulu aku suka benar baca buku atas dahan pokok rambutan belakang rumah.

43 comments:

  1. LU PEPAK DAUN TEH JE SENANG...

    ReplyDelete
  2. sbenarnya dan sejujurnya,
    aku sgt jeles dgn org2 yg dpt voucer buku tu.
    sesungguhnya aku pun cintakan buku jugak
    alangkah indahnya kalau aku pun dpt voucer itu dan berjaya melangsaikan separuh dari 17 tajuk yg aku ingin miliki tapi belum ada rezekinya
    huwaaaa...
    *emo konon asik baca entri org lain pasal stok buku mereka.eceehh..*

    p/s: best gila kau punya stok cuti sem! sumpah tak bosan kalau camni..
    pp/s: "a book is always a gift" (the history of lost things - sheridan hay)
    enjoy isi-isi buku kau itu ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ckp pasal voucher, 1 voucher aku beli Kontrol Histeria + Heroin + Awek Chuck Taylor..
      1 voucher lg ntk Zombijaya + Kelabu + Tabu..
      aku ada lg 2 keping voucher. ko nak ? ngeee ~~

      Delete
  3. banyak betei buku hang ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak laa,,aku bajet nk bukak pustakaan bergerak. wat say u ?? haha

      Delete
  4. Replies
    1. sedap gila..especially bila baca Kontrol Histeria. seb bek aku tak kena rasuk =p

      Delete
  5. Cant wait 4 da bookfair.. We'l meet der insyaALLAH.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH :) asal nama pesta buku, aku pasti dtg ^^

      Delete
  6. hlovate aku dah berzaman habes. ko bace sampai habes pulak ye. selamat membaca. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh buku beliow. ada yg aku da khatam. ada gaks yg dok nunggu turn,,hehe :)

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. fuhh, lineup buka2 yg bikin aku teruja, grr...
    eh, ada juga hlovate dicelah2 genre pulp. beautiful

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yg beauty apa yg fool ?? hehe
      makaseh ^^

      Delete
  9. kemain bnyk!
    nak pinjam se...hehe

    ReplyDelete
  10. hehe, cute je baca buku atas pokok hehehehe

    ReplyDelete
  11. bnyknya buku..
    nmpk sngt dh mmng pminat buku..huhu..

    #bila la naiemah nak minat mcm ni gak ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bley mula pelan-pelan. membaca ney sgt besh !

      Delete
  12. saya tertarik dgn ayat ni"dulu suka baca buku atas pokok rambutan..".. pengalaman yg sama..cuma dulu saya ada rumah pokok hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,,kiut rumah pokok ! ada lg tak ?? nk pi numpang lepak baca buku situ :)

      Delete
  13. wah, ulat buku.......bagus2.... =)

    ReplyDelete
  14. Der,nak pinjam buku! cambest jek! teeheee!

    ReplyDelete
  15. suke minum teh eh? hehe sama! ;D tak kena gigit semut ke baca buku atas dahan pokok?

    ReplyDelete
  16. minat gak kau ek baca buku hlovate..aku cuma ada satu jer,'rooftop rant'.

    ReplyDelete
  17. eleh, baca buku tau makan buah rambutan snanye?

    ReplyDelete
  18. ilmu Allah... Salam Maulidur Rasul.. =)

    ReplyDelete
  19. wah, banyaknya pesta buku. best2!!

    ReplyDelete
  20. Apa kata panjat sekali lagi...sambil baca ...nampak rugged

    ReplyDelete
  21. hey novel kita hampir sama la,kelabu,zombijaya,ngn hlovate,awek chuck taylor i da order tapi belum sampai lagi,hehehe

    ReplyDelete
  22. kemas2. kita perlukan ilmu untuk berjaya dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  23. teruskan membawa ye..meh sini nak beli buku untuk kamu^^

    ReplyDelete
  24. Melihat buku, masih banyak yang belum dicari, difahami, dan didalami. Salam ziarah.

    ReplyDelete