Friday, 24 February 2012

result makhluk halus.




Assalamualaikum. (jawab la, bukan aku saja2 tulis) ^^

di tengah malam yg hening. udara panas dan tidak selesa menyukarkan aku untuk melelapkan mata. jarum jam bergerak perlahan, menunjukkan waktu hampir bertemu tengah malam. bosan berfesbuk. betul,aku tak mungkin lama mengadap laman sosial itu. 
bosan. mengeluh. sigh =.= okay, ini tak bagus. kadang aku seperti tidak bersyukur. kenapa mengeluh ? apa yg kurang ? apa yg kau tak puas hati ? jgnlah mengeluh seolah menyesali apa yg terjadi. 
buka folder di lappy, kursor aku larikan mencari koleksi movie yg boleh ditontoni. malam-malam besh layan movie magik-magik. yeay ! aku menonton ulang tayang Narnia The Prince Caspian. sedang asyik menatap skrin,,aku ternampak bayang-bayang sesuatu. ya  ! sesuatu. aku tidak pasti apa. namun kelibatnya sungguh pantas bergerak. aku takut. cemas ! 'sesuatu' yg sebentar tadi hanya kulihat kelibatnya, kini aku lihat 'benda itu dgn mata ku sendiri. ditambah sedikit cahaya yg terbias dari bilik air dikamarku.  Ya ampun. aku terkejut apabila 'benda' iti seolah ingin menerkam aku. Tersentak aku dgn pergerakannya yg mengejut itu membuatkan aku berdiri laju. hampir saja komputer ribaku terlepas ke bawah katil . ah ! pantas aku berlari keluar dari kamar tidur. kaki aku hayunkan ke dapur dan mengambil senjata yg tersimpan. sememangnya ibu bapaku sengaja menyimpan senjata di tempat yg senang dicapai oleh anak-anaknya. 'sebagai perlindungan' kata mereka. 
Aku kembali ke kamar, dan terus aku halakan senjata yang aku ambil dari dapur tadi. aku tekan sekuat hati supaya kesannya lebih menjadi. supaya 'benda' itu cepat mati. mulut ini juga tak henti berkata ;

"hah,,amik kau lipas ! mengong ! suka hati masuk bilik aku. sesedap rasa kau naik atas katil aku ye. amek kau, amek kau ! kata-kata itu aku ulang berkali dgn nada geram sekali. fuhh ! lipas durjana. haish, he loves me so much and i dunno why. sedangkan aku sudah memeterai perjanjian MOU yg aku & LIPAS akan menjadi musuh buat selamanya. nampaknya 'benda' itu sudah melanggar perjanjian dan wajarlah aku berbuat sedemikian yakni melalui Pembunuhan !


*********************************************************************************


Result peperiksaan semester lepas sudah keluar baru-baru ney. dgn tahap neves yg memuncak aku menunggu penuh sabar emel yg bakal diterima dari UiTM. paap ! pukul 12 lebih. berapa kali entah aku log sign in-sign out alamat emelku. finally..masa yg dinanti telah tiba. dgn terketaq-ketaq jari aku membuka emel yg dikirim. 

ALHAMDULILLAH :) lega baq hang ! result much much better compared to last semester. syukur Ya ALLAH. tenkiu mak ayah. trimas jugak ahli rumah NO 33 Fasa 3 Puncak Alam. penghuni serumah dgnku juga semuanya sukses ! cemerlang gemilang terbilang. syukur :) sem depan kita pakat pulun lagi yeh.


p/s : amacm cerita LIPAS di atas ? cukup saspen tak ? kuikui ~

29 comments:

  1. cantiq gambaq?hahah
    ok.fesbuk mmg bosan.di akui.tp blog jgn lupa
    update ok?hahah.
    result?congrats okay.heww.apasal ramai benci lipas?sama la.tp cite ogy n cockroach tu best kan.
    hahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ogy & the cockroach tu gila ! hehe,,asek kena buli ke menatang biru tu.sadis sungguh :(

      trimas ^^

      Delete
  2. haha.. lipas kalau dia terbang la paling aku anti.

    tahniah ye result. ada peningkatan tu meningkat a setiap sem. hehe


    trimas singgah blog aku.

    ReplyDelete
  3. tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  4. terbaik,respect dengan cara kamu menulis,keep it up

    ReplyDelete
  5. citer lipas tu best ! ingatkan kisah mimpi..

    tahniah dik.. moga terus cemerlang, gemilang dan terbilang !

    ReplyDelete
    Replies
    1. trimas bro :) ngee !
      aku + lipas = musuh tradisi

      Delete
  6. Lipas makhluk perosak. Makhluk yang punya kepak mmg aku anti jugak.

    Oh, congrats untuk result kamu ya.

    ReplyDelete
  7. whoooaaa ~! idak le,,cuma lebih beak dari sem lepas. tak sangka.
    dekan hanya ntk org pandai,,huhu
    aku biasa2 saja

    ReplyDelete
  8. lipas tu haish.. geram tambah geli. -___-
    tahniah result!! happy je hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh,,mestilah hepy.
      kalo bala dtg baru sedih :P
      kuikui
      makaseh !

      Delete
  9. alahh..lipas tu aku stakat goreng buat snack mkn petang2 je, orng jepun mkn lipas ngan sushi tau..haha. Congratulation and keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau makan lah lipas goreng tuh. aku prefer laksa + rojak ayam :) haha !
      tenkiu ~!

      Delete
  10. takat lipas,aku tak takut der. kuikuikui

    ReplyDelete
  11. menatang tol lipas ni kan...
    aku lagi takot lipas...cam hampeh je bile dok merayap kat katil...

    pui ! pui !

    tahniah, result ko msti gempax kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. idak la gempak sampai tahap wajib buat pulut kuning ;p wakaka ! tp Alhamdulillah,,sgt menyenangkan hati ^^

      Delete
  12. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. kau carikan calon ntk aku bley ? haha

      Delete
  13. amboi... siap amek senjata lagi. nape x pijak je guna kaki? atau hempuk ngan selipar jamban?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harooom bersentuhan dgn lipas.
      sebab tu aku tak pijak guna kaki ;p hehe

      Delete